Nyheter och bloggartiklar

Följ med och läs våra nyheter och bloggartiklar. Förhoppningsvis får du lite inspiration, ideér och tips som du kan använda i din egen verksamhet.

Äntligen dags att växla upp

av | aug 8, 2017 | Blogg | 0 Kommentarer

Äntligen dags att växla upp och få möta mina kommande uppdragsgivare. Det känns extra inspirerande att dra igång efter denna semester då jag på allvar ska börja leverera från mitt nya företag. Jag har gjort det förut flera gånger. Men denna gång är det lite annorlunda, inga partners eller medarbetare. Ett nytt koncept som bara jag själv ansvarar för. Allt börjar nu, från noll, utan kunder eller uppdrag men med ett fantastiskt nätverk som jag under sommaren utvidgat och förädlat.

Supertaggad på gränsen till övertänd är en beskrivning. Förväntansfull men trygg med vad som ska komma är en annan lika fullgod beskrivning. Ytterligheter kanske men jag tycker det är viktigt att kunna förmedla just trygghet och erfarenhet samtidigt är det också viktigt att vara ”på tå”, engagerad och inte ta nåt för givet. Just det sista får jag anledning att återkomma till.

Tömma tankarna

Mitt löfte till mina kunder är att jag i varje uppdrag kommer att ”tömma tankarna”! Om det mot förmodan är någon som tvivlar på vad jag menar så tänk Janis Joplin, Bruce Springsteen, Stefan Schwarz, Marit Bjørgen eller Börje Salming. Förstår ni vad jag menar? Personer man vill ha med i laget och som sätter sin publik, sitt lag, sitt ansvar sina uppdragsgivare före jaget. Personer som inte känner efter, individer som alltid går framåt, de klagar inte offentligt, gör andra bättre och ser möjligheter. De ”tömmer sina bränsletankar” varje match, träning eller uppträdande.

Mitt mål är att mina uppdragsgivare ska känna att deras företag (lag) blir framgångsrikare med mig med i sitt lag. Höga målsättningar, jag vet. Men varför ska någon annars anlita mig? Och jag känner att jag kan lova det till mina kunder, jag tror på mig själv och ser nu fram emot att dela med mig.

Tåg, buss, cykel eller min dotter

Denna sommar har verkligen innehållit mycket. Fick mitt körkort indraget efter att jag haft lite för bråttom i trafiken under våren, i två månader. Jag är inte stolt över det, tvärtom. Det tvingade dock mig att se på ledigheten lite annorlunda. Normalt har jag spontant dragit iväg på några roadtrips på min hoj eller med bilen. Tåg, buss, cykel eller min dotter som chaufför blev det istället. Upptäckte hemorten på cykel och uppskattade verkligen det, fick umgås mer med min dotter än vanligt då hon fick köra mig då det behövdes och lärde mig att tåget är ett bekvämt transportmedel (då det är i tid).

Många beklagade att jag inte kunde köra, men jag vägrade att se det på det sättet. Om jag skulle varit bitter för att jag inte har kunnat köra bil så är jag säker på att sommaren varit mycket sämre. Ingen har hört mig klaga på att jag blev av med ”lappen”. Det var ju dessutom rätt åt mig!

En av mina bästa vännerFruktansvärd förlust

Tyvärr hände det annat under sommaren som gjorde mig, inte bitter men ledsen på riktigt. En av mina bästa vänner gick hastigt och oväntat bort. Tårarna har flödat och jag har tagit mig tid för reflektion. Det är en fruktansvärd förlust för de närmaste i hans familj, fru, barn och andra anhöriga. Men också för mig, vi hade en vänskap som förädlades och växte sedan vi först möttes 1996.

Det många frågat oss under åren är hur två så olika personer kunnat bli så bra vänner?

En sävlig värmlänning och en speedad stockholmare! Intresse för andra, affärsmannaskap, idrott, kärleksfull, provocerande (på ett bra sätt), humor, omtänksam, ställer upp när det gäller, gillar att sätta guldkant på tillvaron är några egenskaper och intressen jag värderar högt, Rolle hade dem alla och fler därtill. Jag hoppas och tror att det var i dessa intressen och egenskaper vi fann varandra. Vi gjorde affärer, han tog med oss ut i skärgården, vi gick på konserter, på hockey,  reste och inte minst så skrattade vi tillsammans.

Att jag fick förmånen att prata med honom bara minuterna innan en massiv hjärtattack kom från ingenstans gör att det blev en verklig chock, men det känns också som en välsignelse att jag hann med att prata och skratta tillsammans med honom en sista gång.

Lev ”töm tankarna”

Nu ska jag inte förlora mig i att skriva mer om detta. Förutom att jag vill uppmana Er att inte ta något för givet! Lev, ”töm tankarna” både i jobbet och privat. Glöm inte att återhämta er, hämta energi som ni sedan kan dela ut igen, såväl i arbetet som privat.

Lev "töm tankarna"Ta för vana att fundera på vad ni kan göra för de ni älskar och vilka de är. Det är där mitt fokus är. Jag försöker att komma ihåg det varje dag när jag vaknar. Skicka ett sms, blommor, ring, lägg en lapp, säg nåt, köp en present eller nåt annat, stort som smått, gör nåt!

Som vanligt så är ni välkomna att återkoppla om detta eller ta en kontakt angående annat som ni tror vi kan hjälpa varandra med.

Nu kör vi// Janne

Låt oss göra något tillsammans

Tveka inte att höra av dig om du tror att vi kan göra nytta för varandra. Sträck ut handen och berätta om din vision. Din utmaning är min utmaning!

Share This