Nyheter och bloggartiklar

Följ med och läs våra nyheter och bloggartiklar. Förhoppningsvis får du lite inspiration, ideér och tips som du kan använda i din egen verksamhet.

Coach och bollplank för dig

av | maj 12, 2017 | Blogg | 0 Kommentarer

Erfarenheter blir ny verksamhet

Jag pratade med en CEO förra månaden, berättade att jag startar upp en ny verksamhet för att dela med mig av de erfarenheter jag anskaffat genom åren. Berättade om mina planer och vad jag tänkte erbjuda. Han sa då spontant att han väldigt gärna vill ha ett ”bollplank”. Någon som var extern, med bred erfarenhet som man känner förtroende för och man i princip alltid får tag i. ”Jag har ibland funderingar på vilka konsekvenser saker och ting får, såväl privat som i arbetet, ett upplägg med ett fastpris i grunden, det vill jag ha med någon som du” sade han. Jag tänkte efter, precis så har jag själv känt många gånger.

Enkelt och avslappnat sätt att hantera viktiga frågor

Flera CEO/VD:s i mitt nätverk kontaktades och de flesta ser positivt på detta och som en möjlighet att ha ett forum där det på ett enkelt och avslappnat sätt kan hanteras frågor som skulle vara känsliga eller rent av provocerande om de lyftes fram intern helt obearbetade. De flesta tryckte på att i konceptet ska det ingå att man kan ringa eller skriva när som helst. Ofta dyker det upp frågor när man slappnar av på ledigheten och de ska man kunna ventilera direkt.

Bästa möjliga lösning vid varje tillfälle

Det kändes otroligt spännande att försöka hitta ett sådant upplägg så därav tänkte jag om en del. Prioriteten på denna tjänst lyftes en aning i mitt utbud. Ett personligt engagemang har ju alltid varit en viktig del i mina affärsrelationer. Mina kunder har varit bland de nöjdaste, jag tror att det till stor del beror på det personliga engagemang jag lägger ner på dem. Min målsättning är att mina kunder känner att jag gör allt för att de ska få framgång och bästa möjliga lösning vid varje tillfälle. Vid något tillfälle har det förstås inte fungerat för mig heller. Då är det bara att försöka att byta ut sig själv om alla andra vägar prövats. I de lägena sätts ju verkligen ens egen prestigelöshet på prov.

Höga beslutsfattare känner sig ofta ensamma

Egentligen har det sällan varit någon skarpare gräns mellan arbete och privatliv. För mig har det aldrig varit ett problem utan ett sätt att leva. Så nu ska det bli ohyggligt spännande att göra detta till en mer uttalad satsning och se hur det utvecklas. När jag tänker efter så är det ofta att just den relationen har växt fram med de kunder jag tidigare arbetat med. De höga beslutsfattarna känner sig ofta ensamma och utlämnade i vissa lägen. Att då kunna dryfta frågor med någon man kan lita på och känner ett starkt förtroende för, som kanske varit med om något liknande eller känner någon annan som varit det kan vara värdefullt.

Få stöd och stäm av med coachen

Ni ser ju själva vilket nätverk det skulle kunna bli. Lägger man till modern teknik kan grymma möten skapas och i mitt inre ser jag ett antal olika affärsmöjligheter. Ibland blir jag ju lite trött på mig själv, kanske borde jag stanna upp, fokusera och förädla. Men det är ju så kul att fundera på lösningar, möjligheter och konsekvenser. Ni ser, det spårar lätt iväg åt olika håll och ofta det som behövs. I stället för att sitta på sin kammare med frågeställningar för sig själv, ska det vara enkelt att stämma av vad coachen eller någon annan tycker i frågan, vad konsekvenserna kan bli för företaget eller för en själv. Ja, jag kommer att erbjuda coaching eller kalla det bollplanksfunktion om ni vill. Min målsättning är att jobba med tre klienter i taget. Det känns hanterbart med tanke på min övriga verksamhet.

Vad tycker du? Kom gärna med synpunkter om du vill. Eller vill du bli en av de tre? Det är två platser kvar!

”Det är aldrig försent att ge upp”, varma hälsningar // Coachen

Kontakta mig gärna för dialog!

Låt oss göra något tillsammans

Tveka inte att höra av dig om du tror att vi kan göra nytta för varandra. Sträck ut handen och berätta om din vision. Din utmaning är min utmaning!

Share This