Nyheter och bloggartiklar

Följ med och läs våra nyheter och bloggartiklar. Förhoppningsvis får du lite inspiration, ideér och tips som du kan använda i din egen verksamhet.

Där fick jag, Kuala Lumpur levererade!

av | jun 6, 2017 | Blogg

För första gången besökte jag en storstad i Asien. Jag vet inte riktigt vilka förväntningar jag hade. Har ju rest några gånger till Thailand, alldeles nyligen faktiskt. Men som sagt inte till någon storstad och inte till ett muslimskt land. Hursomhelst blev jag lite överväldigad av KL (invånarna kallar staden KL). Rent, snyggt, nytt, alla stora varumärken slogs om de bästa lägena i de centrala delarna och tillgång till wifi överallt!

Janne Kuala Lumpur byggerDe bygger mycket nytt och de bygger högt. Lyftkranar 30–50 våningar upp och fortfarande byggde de på uppåt. Det var inget centralt fenomen. Efter hela den nybyggda motorvägen från flygplatsen in till centrum byggdes det.

Det var fantastiskt inspirerande att varje morgon slå sig ner på hotellrummet och jobba en stund med de legendariska Petronas Twin Towers som utsikt.

Ett av skälen till att jag åkte till KL var att en god vän med goda kontakter där rekommenderade mig för ett par företag som står inför betydande förändringar inom den digitala delen av verksamheten. Vi klickade väldigt bra och jag hoppas att få komma tillbaka i vinter och coacha åtminstone ett av dem på deras ”resa”. Jag fick mig berättat både av de skandinaver jag mötte och av ”locals” att det satsas i KL.

Man upprättar digitala frizoner, bygger nya bostäder och stadsdelar baserat på digital handel. Min känsla av puls i staden blev bekräftad. Att det finns mer än 100 företag med svenska intressen där förvånar mig inte alls. Det känns att de vill åstadkomma något där i KL. Jag hoppas definitivt på att få komma tillbaka i tjänsten, digitaliseringspotentialen är stor.

Utelivet hann jag också testa på vid några tillfällen. Vi såg lite olika ut, menyerna lite annorlunda men samma musik som här på nattklubbar och barer. Jo förresten, de har inte infört rökförbud ännu på restauranger, barer och klubbar. Det kände man ju av och jag är tacksam för de regler vi har i Sverige.

Att den officiella religionen är Islam var jag i förväg helt på det klara med skulle betyda större inverkan på staden än vad jag kunde upptäcka. Inte heller livet på gatorna, restauranger och nattklubbar var påverkade av det i särskild hög grad. Det kändes helt enkelt som om de också vill ha de nöjdaste kunderna, precis som vi. Men för säkerhets skull så lämnade jag KL dagen innan Ramadan började.

Janne Bohm BaliJag vill gärna nämna att jag unnade mig tre dagars semester på Bali. Där var upplevelsen den motsatta, hade inte räknat med att det skulle vara så mycket folk där. Stranden var grym, boendet fantastiskt liksom människorna jag umgicks med.

Däremot kändes det på kvällen som vilken semesterort som helst runt medelhavet där alla försöker att rymmas på så liten plats som möjligt samtidigt. Men jag vet att det finns andra platser än just Seminyak att åka till och jag vet också att andra gillar just när det är trångt och stimmigt.

Det är hursomhelst skönt att vara tillbaka hos gänget på CloudPro i Sverige igen, sicket drag det är på detta stället!!

Har du några kommentarer på detta? Hör bara av er// Janne Bohm

Låt oss göra något tillsammans

Tveka inte att höra av dig om du tror att vi kan göra nytta för varandra. Sträck ut handen och berätta om din vision. Din utmaning är min utmaning!

Share This