Nyheter och bloggartiklar

Följ med och läs våra nyheter och bloggartiklar. Förhoppningsvis får du lite inspiration, ideér och tips som du kan använda i din egen verksamhet.

Välkommen till ”En ledares inre resa”

av | nov 22, 2019 | Blogg

Meditation för ledare, välkommen till ”En ledares inre resa”

Meditation för ledare och egen personlig utveckling är något allt fler jobbar med för att utveckla sitt ledarskap och sig själv som individ.

Kanske är du som läser detta en person som gillar att ha många bollar i luften, och det är just ditt driv och ditt engagemang som har fört dig dit du är idag. Du hittar ofta tid för spännande projekt, på jobbet såväl som hemma. Men ibland kan det kännas svårt att hitta tid för fokus och eftertanke när allt snurrar snabbare och snabbare runt dig.

Att sakta ner och vända sig inåt är i många fall en nödvändighet för att behålla fokus, få perspektiv och insikter om ditt arbete och inte minst om dig själv. För att möta det som många ledare och ledningsgrupper idag uppfattar som en pressad vardag, vill vi erbjuda dig stöd, som du kommer att uppleva inspirerande och kanske nytt för dig!  Ett upplägg där du får förutsättningar att hitta och förstärka din inre styrka som person genom meditation.

En ledares inre resa – Meditation

Med hjälp av kreativa övningar och enkla meditationstekniker kan vi sätta visioner, stärka fokus, lära oss vara mer närvarande, förbättra egen hälsa samt lära oss om avslappning av både kropp och sinne. Vi vill förbättra förutsättningarna för dig att växa både som modern ledare och individ.

Ändrar du inte på något kan du inte förvänta dig en förändring!

Nya generationer av medarbetare attraheras av ledarskap som är värderingsstyrt och hållbart. Ett ledarskap som bottnar i egen styrka, med tydliga värdegrunder och signalerar medmänsklighet, tacksamhet och kärlek. Det är ett ledarskap som kan påverka omgivningens kreativitet och prestation. Det är kanske inga nyheter men få jobbar med det. Nu vill vi ge dig möjligheten att komma igång på ett okomplicerat sätt.

Däremot är många stora ledare frispråkiga om vad som gjort att just de lyckats. En gemensam nämnare är meditation! Vissa av er har redan provat på det, några av er är försiktigt nyfikna.

En ledares inre resa – November fokusMånga framgångsrika gör det redan

En studie i Harvard Business Review visar att många av världens mest framgångsrika företag drivs av ledare som mediterar. Det går att ”namedroppa” hur många som helst: Steve Jobs, Oprah Winfrey, Rupert Murdoch och Rick Goings tillsammans med många andra har inte gjort någon hemlighet av att meditation varit en bidragande orsak till deras framgång. Detsamma gäller kopplingen mellan meditation och prestation för elitidrottare.

Meditation eller mindfulness behöver inte ta mycket av din tid och du kan lätt göra plats för det både hemma och på jobbet, dessutom behövs ingen speciell utrustning eller speciella kläder. Det är mycket enklare än vad du kanske tror! Studier har visat att så lite som 12 minuter om dagen räcker för att ge effekt.

Vad då för effekter undrar du säkert?

Ja studier visar på en lång lista med positiva effekter som meditation kan ge dig, bland annat ökat fokus, större kreativitet, ett större lugn, mindre ångest, ökad positivitet, större empati, bättre sömn och stresshantering.

Syftet med dessa pass är att från lugnet som kommer med meditation ge dig:

 • ökat fokus
 • ökad kreativitet
 • ökad självkänsla
 • ökad förmåga till att vara närvarande i nuet
 • nytt utökat nätverk

Vad får du?

För en stund ges du möjlighet att fokusera på dig själv, utveckla dina inre styrkor. Det utan att distraheras av omvärlden och dina vardagsbekymmer. Vi “kopplar ner oss” totalt under dessa korta pass. Mobiler och datorer deltager inte under övningarna! Att vara närvarande både fysiskt och själsligt under passen är en del av övningen.

 • Du kommer få lära dig kreativa övningar och enkla meditationstekniker.
 • Du lär dig hur man slappnar av i kropp och sinne.
 • Du får korta föredrag och samtal om meditation, hur det kan optimera kreativitet, koncentration och lugn.
 • Du får meditationspass och avslappning på 30–40 min vid varje tillfälle.
 • Du får tre inspelade meditationer med coaching för att hjälpa dig att fortsätta med meditation.
 • Du får tillgång till ett nytt nätverk som kan ge nya affärsmöjligheter och värdefulla hållbara relationer.

Vi kommer också prata om vikten av Mentorskap & Personlig coaching för ledare. Ni som vill ha en riktigt optimal start på dagen äter en god frukost tillsammans efteråt.

Allt vi gör, gör vi för att ge dig förutsättningar att växa både som person och ledare!

Vem passar aktiviteten för?

Tanken är att oavsett om du redan idag mediterar eller aldrig provat på det kommer du att gilla detta. Ni som redan mediterar känner ju till styrkan i att meditera i grupp.

 • Du som redan är i ledande befattning i såväl privat som offentlig sektor
 • Du har team eller personalansvar
 • Du vars mål är att få en chefsroll
 • Du som är elitidrottare eller coach för elitutövare
 • Du som helt enkelt vill bli bättre att leda dig själv

Du som väljer att komma vill förstärka din inre trygghet för att leda dig själv och andra.

Var är vi?

Vi kommer att vara på fina Clarion Collection Hotel Plaza i centrala Karlstad.

När är det?

Vid tre torsdagar i följd, med start 30 januari 2020, kl. 07.00 ses vi första gången. Samma tid 07.00 gäller de båda följande torsdagarna (6 och 13 februari).

Kom ihåg: ’Ändrar du inte på något kan du inte förvänta dig en förändring!’

Vilka är vi?

Janne Bohm

KORT OM JANNE

I min profession arbetar jag med strategiarbeten främst inom digitala förändringsarbeten. Där coachar jag företag mot en optimal effekt för deras digitala investeringar. Mentorskap med inriktning på förändringsarbeten, marknad och sälj samt personlig utveckling är andra områden jag gärna arbetar med. Läs mer

Avseende meditation har jag i två år mediterat regelbundet. Jag insåg direkt att detta ger mig så mycket med små medel, att jag vill påstå att det jag investerat i detta är det mest värdefulla jag hittills gjort. För mig har det gett ett ökat fokus, prestigelöshet, tacksamhet, glädje och ett ökat inre lugn. Dessutom flera värdefulla verktyg som jag nyttjar i mina tjänster men givetvis också privat.

Tillsammans med Alessandra som är min meditationscoach, har jag paketerat detta upplägg. Ett koncept som syftar till att skapa ett långsiktigt och hållbart stöd för de som funderat på vad meditation kan göra för dem. Vi kallar konceptet ”En ledares inre resa”!

Alessandra Kylin

KORT OM ALESSANDRA

Alessandra är jurist och diplomerad meditationscoach. Till vardags arbetar hon som jurist, är mamma till en liten tre-åring samt driver projekt, podd och meditationslektioner. Hon hittade meditation under en stor livsförändring och använde det då som en form av “damage control” för att hålla sig stark. ”För mig har det gett mig fokus på det som är viktigt för mig och mitt liv, en värdefull livsbalans helt enkelt” -säger Alessandra.

Nu hjälper Alessandra andra att fokusera, växa i sina livsroller såväl i arbetslivet som privat, genom skräddarsydd meditation.

Läs mer om Alessandra

 

Låt oss göra något tillsammans

Tveka inte att höra av dig om du tror att vi kan göra nytta för varandra. Sträck ut handen och berätta om din vision. Din utmaning är min utmaning!

Share This