Nyheter och bloggartiklar

Följ med och läs våra nyheter och bloggartiklar. Förhoppningsvis får du lite inspiration, ideér och tips som du kan använda i din egen verksamhet.

Vad är framgång?

av | jun 1, 2018 | Blogg | 0 Kommentarer

Under våren har det kommit flera fantastiska saker till mig! Låt mig dock backa tillbaka ett knappt år. Den 1 augusti förra året gick en av mina viktigaste vänner hastigt och oväntat bort. Vi pratades vid runt 10-tiden på förmiddagen om hur kul det skulle bli att ses snart. När hans fru och svägerska kom hem en halvtimme efter vi slutat prata var allt slut.

Jag reflekterade över detta länge efteråt. Resultatet blev några anteckningar som jag sparade. Livet rullade på och jag fortsatte min förändringsresa. Jag har jobbat med den resan i flera år nu, lite svårnavigerat har det absolut varit. Ni vet, det är lätt att glömma, tappa fokus och falla in i vanor och ovanor av ren oaktsamhet och glömma av vad det är man har passion för.

Framgångspodden

I januari lyssnade jag av ett avsnitt av Framgångspodden av och med Alexander Pärleros, ni vet en av de största podcasterna vi har. Det var avsnittet där han intervjuade sin fru, Ida Warg också hon framgångsrik med podcast, blogg, vlogg och övriga sociala medier. Hon pratade på ett inspirerande sätt om hur hon jobbade för att hålla fokus på vad hon ville uppnå i livet. Jag kommer inte ihåg om hon kallade det framtidsspegeln, men låt oss hålla oss till det. Egentligen var det inget nytt för mig men tillfället att ta åt mig det var helrätt just då. Då tog jag fram mina anteckningar som jag gjorde tidigare, efter Rolles bortgång.

Justerade dem lite så det blev ett antal ledord om vad jag vill uppnå i mitt liv de kommande fem åren. Jag visualiserade dem och gjorde ett collage som jag idag använder som bakgrund på de enheter jag använder varje dag. Mobil, pc, plattor, ja ni vet. Då exponeras dessa varje dag inför mig och jag påminner mig om vad som jag tycker är viktigt för att mitt liv ska vara framgångsrikt för mig.

Min framtidsspegel till er

Då är det väl bara att släppa min ”Framtidsspegel” till er. Ni förstår, det ingår i mitt koncept att berätta om det. För att få er hjälp med att hålla fokus åt mig. Känn er utnyttjade! Här kommer de mina ledord. Inom fem år från februari 18, ska jag:

 • Skriva ytterligare två böcker.
 • Lära mig meditera.
 • Hjälpa till mer, för att mina föräldrar ska ha det så bra som möjligt.
 • Skaffa mig ett ställe som ger mig energi och som familjen och mina vänner vill komma till.
 • Jobba hårt för att hålla ihop vår stora familj.
 • Unna mig vila, rekreation och eftertanke.
 • Alltid ha klart för mig vilka mina värdegrunder är.
 • Operera mina ögon.
 • Ta mig till den hälso/fysiska nivå jag vill vara på.
 • Arbeta med saker jag har passion för och med människor som ger energi, inte bara tar.
 • Att fördjupa de viktiga relationerna och ha i minnet att den inre resan är lika viktig som den yttre. Såväl sin egen som med sin partner, familj och vänner.
 • Starta mitt rockband.

Mitt collage av min framtidsspegel blev klart i början av mars, den kan ni få se när vi möts. Ni får också fråga mig om status på punkterna eller om ni undrar annat. Det är bara att höra av er, men det vet ni ju.

Några saker har kommit till mig snabbare än jag kunde ana sedan dess. Jag har hunnit att operera in konstgjorda linser, aldrig mer glasögon tänker jag nu. Tack till Håkan på Synkliniken i Växjö, som åter korsade min väg efter 20 år. Håkan coachade mig tryggt och förtroendefullt till en operation.

Röd sportbil kul men inte viktigt

Jag fick möta Alessandra som numer är en grym guide på min inre resa. Med hjälp av meditation och dess tekniker har jag fått en starkare kontakt med känslor som tacksamhet, kärlek, glädje och passion. Inre behov och kontakt med ett ”högre jag” blir allt viktigare för mig. Övriga punkter har jag mer eller mindre påbörjat. Givetvis kommer listan revideras med jämna mellanrum.

Janne med röd sportbil

Att ha en röd sportbil är kul men inte viktigt, att min son förverkligade en av sina bardomsdrömmar och vann SM-guld i ishockey i våras kändes däremot gott i hjärtat på riktigt.

Oliver Bohm vinnare SM-2018

Just det, arenaidrotten på elitnivå, vilken potential det finns där för de klubbar som vill skaffa sig ett försprång. Jag har pratat med flera av dem, de har svårt att förstå hur de ska gå vidare. Men när de kommer till insikt om att ”de förstår att de inte förstår”, då kommer det att hända saker även i den branschen. De är inte där ännu. Ni som läst mig förut vet att jag skiljer på digitalisering och digital transformation. Digitalisering gör att du hänger med ett tag till, digital transformation är framåtriktat, gör dig unik och ökar din konkurrenskraft.

Att investera rätt

Att investera rätt, göra rätt sak i rätt ordning kommer att vara ännu viktigare inte minst inom elitidrotten framöver. Gissa om jag har passion för att arbeta med detta? Många tror att de gör rätt, eller att de påbörjat den digitala transformationen. Men det har de inte, det skulle överraska mig stort om någon elitförening ens påbörjat ”den resan”, även om några tror det! Välkommen att diskutera det, ni vet hur ni får tag i mig.

Till slut måste jag skriva en rad om tacksamhet. Det är väldigt lätt att skriva på ett sådant sätt att det ser ut som om det bara händer bra saker i livet. Nyligen stod jag inför en utmaning jag kommer att berätta om senare. Jag behövde hjälp och jag fick det. Ni som vet vad det är, kärlek till er!

Sköt om er mina vänner, kunder och alla andra därute// Bohmen

Låt oss göra något tillsammans

Tveka inte att höra av dig om du tror att vi kan göra nytta för varandra. Sträck ut handen och berätta om din vision. Din utmaning är min utmaning!

Share This